Reading Time: 7 minutes
Based in Gibraltar [SAFE]
Price $6.00/mo
Servers 140+ (35 Countries)
Logs No Logs
Multi Login 7 Devices
Refund 30 Days
Recommended Yes
Website IVPN.net

IVPN is een in Gibraltar gevestigde VPN-service met een relatief kleine maar loyale basis van klanten. In deze IVPN review heb ik de verschillende mogelijkheden en functionaliteiten geëvalueerd om te bepalen of het de moeite waard is om te krijgen.

Zeker, de provider heeft een aantal opmerkelijke kwaliteiten, zoals zijn uitstekende no-logging beleid, een surveillance-vrije jurisdictie,functies zoals verduistering, multi-hopping en anti-tracking.

Het heeft echter slechts 50+ servers in zijn netwerk, in tegenstelling tot ExpressVPN of Surfshark, die een veel breder scala aan locaties bestrijken. De service bevindt zich ook aan de onderkant in termen van snelheid en kan de beperkingen op streamingdiensten zoals Netflix en BBC iPlayer niet omzeilen.

Over het algemeen heeft de provider een beoordeling van 3.9/5.0verdiend. Ik zou deze service aanraden als u bereid bent om meer te betalen dan veel andere VPN’s en wilt dat sterke privacyfuncties goed worden bewaakt tegen cybercriminelen en agentschappen online.

Mijn beoordelingscriteria

Hier vindt u een lijst met 9 factoren die ik zal gebruiken om deze beoordeling uit te voeren:

  1. Jurisdictie – Waar is IVPN gebaseerd?
  2. Beveiliging – Is IVPN veilig?
  3. Lekken – Lekt IVPN IP-adres?
  4. Servers – Is IVPN compatibel met P2P?
  5. Snelheid – Hoe snel is IVPN?
  6. Streaming – Deblokkeert IVPN Amerikaanse Netflix?
  7. Compatibiliteit – Hoeveel apparaten ondersteunt IVPN?
  8. Prijzen – Hoeveel kost IVPN precies?
  9. Betrouwbaarheid – Trustpilot-beoordeling, Reddit-beoordelingen en ondersteuning

Jurisdictie – Waar is IVPN gebaseerd?

Gelukkig komt IVPN voornamelijk uit een veilig rechtsgebied, namelijk Gibraltar. Het land maakt geen deel uit van een 5 Eyes alliantie. Het land hoeft zich niet te houden aan verplichte regels voor het bewaren van gegevens, zodat gebruikers die gevoelig zijn voor hun privacy kunnen vertrouwen op IVPN.

Aangezien Gibraltar ver weg van het bereik van 5 eyes land ligt, hebben ‘s werelds grootste surveillancebureaus geen jurisdictie op het eiland, waardoor IVPN zijn belofte kan waarmaken om de privacy van zijn gebruikers strak verpakt te houden.

De dienst heeft ook een Warrant Canary en Transparency Report op haar website. Deze moeten alle twijfels die u zou kunnen hebben over de betrouwbaarheid van de VPN laten rusten.

Beveiliging – Is IVPN veilig?

IVPN is een zeer veilige VPN-service. Het biedt OpenVPN, WireGuard en IKEv2 / IPSec als VPN-protocollen,die allemaal moderne en geavanceerde tunnelingprotocollen zijn.

De VPN gebruikt echter geen PPTP- of L2TP-protocollen en dat is ten goede. L2TP en PPTP zijn verouderde protocollen met blootgestelde kwetsbaarheden. Als zodanig heeft het geen zin voor VPN-gebruikers om protocollen te gebruiken die hun veiligheid niet kunnen garanderen.

Voor versleuteling gebruikt OpenVPN standaard AES-256-GCM bitversleuteling, een van de sterkste coderingsmechanismen.

Extra beveiligingsfuncties

IVPN biedt ook sterke extra beveiligingsfuncties om uw identiteit en gegevens online te beschermen voor alle vele bedreigingen die een gevaar voor u vormen.

IVPN Firewall (Kill Switch)

IVPN is uitgerust met een Kill Switch die voorkomt dat privacylekken plaatsvinden in IP- of DNS-lekken. De Kill Switch is beschikbaar voor desktop apps (Windows en macOS) van IVPN.

IVPN Multihop

Voor gebruikers die een extra laag privacy nodig hebben, biedt IVPN multihop. Met deze functie kunt u uw verbinding routeren via meerdere servers in verschillende regio’s, waardoor het voor elk bureau ongelooflijk moeilijk is om uw activiteiten en / of IP-adres te traceren.

IVPN-ansurcuur

IVPN biedt ook verduistering om het feit te maskeren dat u een VPN gebruikt. Dit kan handig zijn als u zich in een land bevindt waar VPN’s zijn verboden en als uw internetprovider VPN-verkeer blokkeert.

IVPN Wi-Fi Bescherming

IVPN maakt automatisch verbinding met zijn beveiligde netwerk als het detecteert dat u probeert verbinding te maken met een onveilige wifi-hotspot. Met deze functie kunt u er zeker van zijn dat u wi-fi aansluit, omdat IVPN zorgt voor de onzekerheden van elk netwerk.

IVPN Anti-tracker

De anti-tracker van IVPN blokkeert advertenties en datatrackers online. Dit is een broodnodige toevoeging voor gebruikers die gefrustreerd zijn over online trackers en advertenties die ze op internet traceren.

Houdt IVPN logboeken bij?

IVPN heeft een duidelijk beleid zonder logboekregistratie. Het bedrijf houdt geen gegevens bij van uw IP-adres, verkeer, activiteit, DNS-verzoeken, tijdstempels of bandbreedte.

ivpn-logging-beleid

Dit maakt het een van de weinige providers om zich te onthouden van het volledig registreren van potentieel persoonlijk identificeerbare informatie. In combinatie met het feit dat het zich in Gibraltar bevindt, ver weg van het bereik van vijf ogen, is het uitstekende, privacybevestigende registratiebeleid van IVPN een van de meest bemoedigende kenmerken van deze service.

Lekken – Lekt IVPN IP-adres?

Het valt niet te ontkennen dat IVPN een lekvrije service is omdat het uw werkelijke verblijfplaats niet onthult, of het nu gaat om IP-adressen, DNS- of WebRTC-gegevens. Hier zijn de resultaten:

IP-lektest:

Het is niet verwonderlijk dat een VPN zo veilig als IVPN helemaal geen problemen heeft als het gaat om het voorkomen van het lekken van uw IP:

IVPN-IP-Lek-Test

DNS-lektest:

Er zijn geen DNS-lekproblemen met IVPN, omdat het comfortabel voorkomt dat dergelijke lekken plaatsvinden:

DNS-Lek-Test-van-IVPN

WebRTC Lektest:

IVPN blijft ook sterk tegen WebRTC-lekken:

WebRTC-Lek-Test-van-IVPN

Virustest:

Ik heb de Google Play Store Android-app-link van VirusTotal getest en vond helemaal geen malware.

Virus-Test-van-IVPN

Servers – Is IVPN compatibel met P2P?

IVPN heeft meer dan 50 servers verspreid over 28 landen over de hele wereld. Deze service richt zich niet alleen op het opzetten van een brede serverspread.

In plaats daarvan kost het de tijd om een sterk en beperkt netwerk te creëren in landen waarmee gebruikers meestal liever verbinding maken, zoals de VS, het VK, Canada, Duitsland, Australië, Frankrijk, enz.

De service ondersteunt ook p2p filesharing. Het ontmoedigt gebruikers echter om de Amerikaanse servers te gebruiken voor het downloaden van torrents, omdat ze hiervan DMCA-kennisgevingen hebben ontvangen. Daarom raadt IVPN aan om verbinding te maken met niet-Amerikaanse VPN-servers voor torrent-activiteiten.

De providers blijven hun serverbasis uitbreiden en werken met name aan het toevoegen van meer locaties uit Oost-Azië.

Werkt IVPN in China?

IVPN beweert dat het werkt in China. Hoewel we het niet in China hebben getest, lijkt de VPN-claim geloofwaardig omdat het verduisterings- en multihoppende functies biedt die Chinese online beperkingen kunnen omzeilen.

Snelheid – Hoe snel is IVPN?

IVPN biedt gemiddelde verbindingssnelheden aan zijn gebruikers. Ik heb de VPN getest op servers in de VS, het VK en Duitsland met behulp van een internetverbinding van 30 Mbps. Hier zijn de resultaten:

Op de Amerikaanse serverleverde het 11,84 Mbps, wat aan de onderkant van het gemiddelde is:

IVPN-snelheid-test-op-US-server

Vervolgens heb ik de VPN getest op een Britse server die 12,57 Mbps leverde.

IVPN-snelheid-test-op-UK-server

Uiteindelijk, met de Duitse server aangesloten, ontving ik 9,25 Mbps:

IVPN-snelheid-test-op-Duitsland-server

Over het algemeen leverde IVPN gemiddelde of lager dan gemiddelde snelheidstestresultaten. In zekere zin is dat te verwachten gezien hoe beveiliging en privacygericht deze VPN is. De sterke beveiligingsprotocollen en -functies beïnvloeden de snelheid, zoals hier het geval is met IVPN.

Streaming – Deblokkeert IVPN Amerikaanse Netflix?

Helaas is IVPN geen ideale oplossing voor Netflix-streaming. Je moet rekening houden met andere VPN’s die Amerikaanse Netflix probleemloos deblokkeren. Ik probeerde verbinding te maken met zijn Amerikaanse servers om Amerikaanse Netflix te deblokkeren, maar werd onmiddellijk begroet met een proxyfout:

IVPN-Netflix-fout

Andere VoD-diensten

IVPN kon ook geen verbinding maken toen ik ermee toegang probeerde te krijgen tot BBC iPlayer. Dit is niet erg geruststellend als je een fan bent van streamingdiensten, omdat IVPN niet kan worden gerekend op het deblokkeren van services.

BBC-iplayer-ivpn-fout

Compatibiliteit – Hoeveel apparaten ondersteunt IVPN?

U kunt maximaal 7 apparaten verbinden met één IVPN-abonnement. De provider biedt speciale apps voor Windows, macOS, iOS en Android. U kunt de VPN ook handmatig installeren op Linux, evenals routers die VPN-installatie ondersteunen.

IVPN Desktop apps (Windows & macOS)

De speciale IVPN-apps voor Windows en macOS zijn vergelijkbaar qua uiterlijk en prestatiefuncties. U hebt toegang tot de serverlijst vanaf het hoofdscherm van VPN, terwijl u op het tabblad Instellingen de kill switch-configuratie kunt beheren, vpn-protocol en andere instellingen kunt selecteren. U kunt de VPN-sessie ook enige tijd onderbreken en instellen dat deze na een geselecteerde periode of handmatig wordt hervat.

IVPN-App-voor-Windows-en-macOS

IVPN Smartphone Apps

De smartphone-apps van IVPN voor Android en iOS lijken qua uiterlijk ook erg op elkaar. Ze hebben ook dezelfde verschillen met desktop-apps. Er is bijvoorbeeld geen Kill Switch. De apps presteren soepel met fatsoenlijke connectiviteit. Wat ratings betreft, IVPN heeft een 3.4-sterrenbeoordeling in de Google Play Store en een 4.1-sterrenbeoordeling in de iTunes Store.

IVPN-App-voor-Android-en-iOS

Prijzen – Hoeveel kost IVPN precies?

IVPN biedt een dure prijsstructuur. U kunt kiezen tussen Standaard- en Pro-pakketten,die beide beschikbaar zijn als jaar- of maandabonnementen. De prijzen van beide plannen zien er als volgt uit:

Maandelijks abonnement:

Jaarplan:

De Pro-abonnementen bieden multihoppen, port forwarding en 7 gelijktijdige verbindingen. Het Standard-abonnement biedt daarentegen geen multihoppen of port forwarding en ondersteunt slechts 2 gelijktijdige verbindingen.

ivpn-prijzen

Beide abonnementen bieden een gratis proefperiode van 3 dagen en een geld-terug-garantie van 7 dagen. U kunt abonnementen kopen met creditcard, Bitcoin en PayPal.

IVPN-betaalmethoden

Bovendien, als je geïnteresseerd bent in het krijgen van premium VPN’s tegen gereduceerde tarieven, bekijk dan nu onze geweldige deals voor VPN!

Betrouwbaarheid – Trustpilot-beoordeling, Reddit-beoordelingen en ondersteuning

IVPN heeft een beoordeling van 3.9/5.0 op Trustpilot. Het bedrijf heeft echter slechts 2 beoordelingen ontvangen op dit platform. Het is moeilijk om te beoordelen wat mensen over het algemeen van een bedrijf vinden op basis van alleen 3 klantrecensies.

recensie

 

IVPN Reddit Reviews

De reputatie van IVPN is uiterst positief op Reddit. Gebruikers hebben over het algemeen goede ervaringen om te delen met betrekking tot de prestaties en betrouwbaarheid van IVPN.

Hier is een gebruiker die zijn tevredenheid over de VPN uitdrukt:

Reddit-IVPN

Een andere gebruiker wijst op de stabiliteit van de VPN en de algehele goede prestaties:

Reddit-Klantbeoordeling-IVPN

 

Het is bemoedigend om te zien dat de VPN goede opmerkingen ontvangt van echte gebruikers.

klantenondersteuning

IVPN biedt fatsoenlijke opties voor klantenondersteuning. Je kunt ze bereiken via live chat (hoewel het niet altijd beschikbaar is) en e-mails.

Ik kon online geen medewerker van de klantenservice vinden toen ik ze probeerde te bereiken via live chat:

IVPN-klantenondersteuning

Nu zou ik dit goed vinden als dit een goedkope naamvrije provider was. Maar gezien de hogere prijzen van deze VPN, ben ik behoorlijk verrast dat ze het zich niet kunnen veroorloven om een paar klantenvertegenwoordigers in te huren om bezoekers op hun website 24 uur per dag bij te wonen via live chat.

Als zodanig moet IVPN meer gaan investeren in zijn klantenservice om direct tegemoet te komen aan zijn gebruikers.

Vergelijking tussen ExpressVPN en IVPN

Ik heb de opvallende kenmerken van beide VPN’s beschreven om u te helpen direct over uw privacy te beslissen.

Functies ExpressVPN IVPN
prijs $6.67/mnd $6.00/mnd
Servers 3000+ in 94 landen 50+ in 28 landen
compatibiliteit Alle apparaten Windows, macOS, Linux,
Android en iOS
jurisdictie De Britse Maagdeneilanden Gibraltar
Registratiebeleid Nul logboeken Geen logboeken
klantenondersteuning Live chat en e-mailondersteuning Veelgestelde vragen, Live Chat & E-mail
Trustpilot-score 4.7 3.7
website ExpressVPN IVPN

Alternatieven voor IVPN

IVPN is een goed afgeronde VPN-service die een fantastische mix van functies biedt voor uw digitale privacy. Hoe dan ook, veel gebruikers zijn misschien op zoek naar iets anders dat niet door deze service wordt geleverd. We raden deze gebruikers aan om de volgende beoordelingen te lezen.

Raad ik IVPN aan?

Ja, ik raad IVPN aan gebruikers aan,vooral als je een zeer privacygerichte bent. IVPN heeft een van de beste logging-beleid in de branche. Het beschikt over een stabiele prestatie met waardevolle mogelijkheden zoals Kill Switch, verduistering, multihoppen, anti-tracker en Wi-Fi-bescherming.

Als zodanig is de VPN een geweldige keuze als u vrij toegang wilt tot internet zonder u zorgen te maken over frauduleuze elementen die uw privacy schenden. Het heeft ook de zeldzame kwaliteit van het werken in China.

De dure prijzen, het lage aantal servers, het gebrek aan ondersteuning voor Netflix, de gemiddelde snelheid en een live chat-ondersteuningssysteem dat niet altijd online is, zijn echter de belangrijkste nadelen van deze VPN.

Daarom heeft de service op basis van alle punten die in deze IVPN-beoordeling worden besproken, over het algemeen een beoordeling van 3,9 / 5,0 sterren gekregen.

Voor meer beoordelingen, kijk naar onze VPN-beoordelingen sectie met meer dan 160 onbevooroordede beoordelingen die op u wachten om te worden gelezen.