Reading Time: 5 minutes

 

PureVPN is een zeer populaire VPN-service. Het biedt meer dan 6.500 servers op meer dan 180 locaties en beweert de snelste VPN-service in de branche te zijn, maar is het waar?

Welnu, na het uitvoeren van een uitgebreide PureVPN-snelheidstest voor 2021, kan ik zeker zeggen dat PureVPN in feite snel is,maar je kunt inconsistentie ervaren op verschillende servers.

Maar aan de andere kant is PureVPN de enige VPN die ik in een heel lange tijd heb getest en die bij de eerste poging een veilige verbindingkan tot stand brengen . U hoeft niet te lang te wachten of verschillende servers te proberen om verbinding te maken met internet. Dat is iets wat ik echt leuk vind.

Om een duidelijk beeld te geven van wat je van PureVPN kunt verwachten in termen van snelheid, heb ik de snelheden van PureVPN getest met behulp van negen (9) verschillende wereldwijde serverlocaties.

Snel overzicht – PureVPN Snelheidstest in 2021

Als je haast hebt en niet het hele artikel wilt blijven hangen, hier is een korte tabel met alle snelheidstestresultaten die voor je gemak zijn samengesteld.

Serverlocatie Downloadsnelheid Uploadsnelheid Pings
Australië – Perth 76,75 Mbps 86,84 Mbps 131 ms
Canada – Toronto 54,73 Mbps 97,09 Mbps 253 ms
Nederland – Amsterdam 86,75 Mbps 81,25 Mbps 160 ms
Frankrijk – Parijs 90,84 Mbps 78,84 Mbps 128 ms
Rusland – Moskou 81 Mbps 63,35 Mbps 163 ms
Spanje – Madrid 9,93 Mbps 6,20 Mbps 365 ms
Vae – Dubai 78,5 Mbps 23,17 Mbps 446 ms
Verenigd Koninkrijk – Londen 74,59 Mbps 80,09 Mbps 128 ms
Verenigde Arabische Tijd – Miami 51,67 Mbps 65,42 Mbps 299 ms
Krijg PureVPN31 Days Money-Back Guarantee

PureVPN Snelheidsresultaten [Tested January 2021]

Om je een idee te geven van hoe PureVPN zou presteren op verschillende servers, heb ik negen (9) verschillende serverlocaties van PureVPN getest met mijn 100 Mbps internetverbinding. Tijdens het uitvoeren van mijn tests heb ik ping-, download- en uploadsnelheden genoteerd met behulp van ookla’s speedtest-tool.

Hier is een screenshot van mijn werkelijke snelheidstestresultaat zonder PureVPN verbonden:

snelheid-test-resultaat-zonder-purevpn-verbonden

Amerika

Vanuit de regio Amerika heb ik de Canadese en Amerikaanse servers van PureVPN getest.

PureVPN Canadese serversnelheid testresultaat

purevpn-snelheid-test-resultaat-canada-server

Met de toronto – Canada server is mijn downloadsnelheid echter een beetje gedaald, niet al te significant. Toen ik de test eenmaal had uitgevoerd, slaagde PureVPN erin om 54,75 Mbps downloadsnelheid, 97,09 uploadsnelheid en 235 ms pings uitte voeren.

PureVPN Amerikaanse serversnelheid testresultaat

purevpn-speed-test-resultaat-ons-server

Last but not least heb ik ook een snelheidstest uitgevoerd terwijl ik verbonden was met de Miami – Verenigde Staten server van PureVPN. Deze keer slaagde ik erin om een downloadsnelheid van 51,67 Mbps en een uploadsnelheid van 65,42 Mbps te krijgen met 299 ms pings.

Oceanië

Vanuit de regio Oceanië heb ik de Australische server van PureVPN getest.

PureVPN Australische serversnelheid testresultaat

purevpn-speed-test-resultaat-australië-server

Zoals gewoonlijk maakte ik eerst verbinding met de serverlocatie Perth – Australia. Toen ik eenmaal verbonden was, wat overigens maar een paar seconden duurde, slaagde ik erin om een downloadsnelheid van 76,75 Mbps, een uploadsnelheid van 86,84 en een ping van 131 mste krijgen.

Europa

Vanuit Europa heb ik servers getest uit Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Rusland.

PureVPN Nederland serversnelheid testresultaat

purevpn-speed-test-resultaat-nederland-server

Met de server Amsterdam – Nederland werd het nog beter. Toen ik de test uitvoerde, slaagde PureVPN erin om 90,84 Mbps downloadsnelheiduit te voeren . Dat blies me gewoon weg. Wat de uploadsnelheid betreft, slaagde het erin om een piek te bereiken van 78,84 Mbps. Oh! en mijn ping maxed uit op 128 ms.

PureVPN Franse server snelheid test resultaat

purevpn-speed-test-resultaat-frankrijk-server

De Parijs – Frankrijk server van PureVPN presteerde ook uitzonderlijk goed. Nadat ik verbinding had gemaakt, slaagde ik erin om een downloadsnelheid van 86,75 Mbps en een uploadsnelheid van 81,25 Mbpste krijgen. Wat latentie betreft, slaagde ik erin om een behoorlijk fatsoenlijke ping van 160 mste krijgen.

PureVPN Russische serversnelheid testresultaat

purevpn-speed-test-resultaat-rusland-server

Met de moskou – Rusland server had ik niet verwacht dat PureVPN te goed zou presteren gezien het feit dat VPN-gebruik in Rusland een beetje verboden is. Tot mijn verbazing slaagde PureVPN er echter in om een downloadsnelheid van 81 Mbps uit te voeren, een uploadsnelheid van 63,25 Mbps met 163 ms ping.

PureVPN Spaans serversnelheidstestresultaat

purevpn-speed-test-resultaat-spanje-server

Oké, dit is de enige serverlocatie waar PureVPN het zwaar had. Toen ik eenmaal de test met de server Madrid – Spanje had uitgevoerd, slaagde PureVPN er alleen in om een downloadsnelheid van 9,93 Mbps en een uploadsnelheid van 6,20 Mbps met 365 ms ping te pushen. Dat is niet goed.

PureVPN U.K server snelheid testresultaat

purevpn-speed-test-resultaat-uk-server

Met de server Londen – Verenigd Koninkrijk deed PureVPN het aanzienlijk beter. Toen ik de test eenmaal had uitgevoerd, slaagde ik erin om een PureVPN-serversnelheid van 74,59 Mbps te downloaden en 80,09 Mbps te uploaden. Deze keer was de ping maximaal op slechts 128 ms.

Midden-Oosten

Vanuit het Midden-Oosten heb ik de VAE-server van PureVPN in Dubai getest.

PureVPN UAE serversnelheid testresultaat

purevpn-snelheid-test-resultaat-uae-server

Vervolgens maakte ik verbinding met een server uit het Midden-Oosten om te zien hoe PureVPN zou presteren. Toen ik eenmaal verbonden was met de dubai – Verenigde Arabische Emiraten server, slaagde PureVPN erin om een behoorlijk indrukwekkende downloadsnelheid van 78,5 Mbpste leveren. Het slaagde er echter alleen in om de uploadsnelheid van 23,17 Mbpsuit te drukken met 446 ms ping .

Krijg PureVPN31 Days Money-Back Guarantee

PureVPN Torrenting Snelheidstest

PureVPN presteerde geweldig in mijn torrent-snelheidstest. Toen ik verbonden was met de Nederlandse servers van PureVPN, slaagde ik erin om een downloadsnelheid van 6,6 MiB / s te krijgen. Met behulp van qBitTorrent, ik was in staat om een torrent-bestand vrij snel te downloaden. Over het algemeen was ik meer dan onder de indruk van de torrent-snelheden van PureVPN.

Torrenting-snelheid-van-PureVPN

Heeft PureVPN invloed op mijn verbindingssnelheid?

PureVPN zal meestal uw internetsnelheden vertragen. In feite zal elke VPN die u gebruikt uw verbinding belasten vanwege codering. U kunt ook lage snelheden ervaren, afhankelijk van de afstand tussen u en de server waarop u bent verbonden.

Maar als u in een land woont waar ISP’s bekend staan om de verbindingssnelheden te beperken, kan PureVPN de prestaties van uw internetverbinding verbeteren. Door uw IP-adres en uw netwerkverkeer te maskeren, kan PureVPN voorkomen dat uw INTERNET-adres weet wat u online doet. Op deze manier kan uw internetprovider uw verbinding niet beperken.

Andere voordelen van het gebruik van PureVPN

PureVPN bestaat al eeuwen in de industrie en is een van de sterk aanbevelende VPN’s die er zijn. Hier zijn enkele van de voordelen van het gebruik van PureVPN:

Beveiliging en privacy

Voor privacy biedt PureVPN meer dan 6.500 servers op meer dan 180 locaties wereldwijd en krachtige 256-bits codering om u online volledig anoniem te houden. Een andere reden om van PureVPN te houden is het legitieme beleid voor geen logboeken.

Streaming en torrenting

Het servernetwerk van PureVPN is zo krachtig dat het u kan helpen bij het bekijken van geo-beperkte streamingdiensten zoals Hulu, Disney Plus, Amazon Prime, Netflix en meer in Ultra HD-kwaliteit.

Over streaming gesproken, hier is hoe gemakkelijk het is om Netflix te kijken met PureVPN. Afgezien daarvan werkt PureVPN zelfs in de meeste delen van China en biedt het daar ook exclusieve servers.

Wat torrenting betreft, biedt PureVPN eigenlijk veel P2P-geoptimaliseerde servers om u te helpen anoniem torrents te downloaden. Als je benieuwd bent hoe dat werkt, hier is een gids over hoe je veilig kunt torrenten met PureVPN.

Functies en ondersteuning

PureVPN biedt 24/7 live chat ondersteuning, zodat u direct hulp kunt krijgen wanneer u het nodig hebt. Als u
uw PureVPN-abonnement
wilt opzeggen, kunt u dat binnen enkele minuten doen. Als je te maken hebt met verbindingsproblemen, bekijk dan gerust onze PureVPN niet werkende gids voor tips voor snelle probleemoplossing.

De app-compatibiliteit van PureVPN is ook geweldig. Naast het aanbieden van apps voor mobiele en desktopapparaten, kunt u PureVPN ook instellen op uw router, Roku, Kodien zelfs op FireStick-apparaten.

Maar dat is niet alles. Om elk klein detail over PureVPN te weten te komen, moet u onze diepgaande
PureVPN-recensie voor 2021
bekijken.

Krijg PureVPN31 Days Money-Back Guarantee

Veelgestelde vragen over pureVPN snelheidstest

Hoe snel is de PureVPN snelheidstest?

Volgens mijn tests slaagde PureVPN erin om 90,84 Mbps downloadsnelheid aan te bieden op zijn server In Frankrijk – Parijs.

Vertraagt PureVPN de internetsnelheid?

Ja, PureVPN zal in de meeste gevallen uw internetsnelheden vertragen. Dankzij veilige protocollen en versleuteling van militaire kwaliteit zal PureVPN uw internetsnelheden met 15% tot 20% vertragen.

Waarom is PureVPN zo traag?

De reden waarom PureVPN aan uw einde traag werkt, kan zijn omdat u verbinding maakt met een server die te ver van u verwijderd is, of omdat u een traag protocol gebruikt. L2TP/IPSEC is bijvoorbeeld traag in vergelijking met OpenVPN.

Meer snelheidstestresultaten anders dan PureVPN

Is PureVPN snel?

Na het samenstellen van alle resultaten van de PureVPN snelheidstest, kan ik zeker zeggen dat PureVPN snel is, maar niet de vastent. Hier zijn de snelste VPN’s die door ons zijn getest en ervaren.

Als je de tabel aan het begin van dit artikel bekijkt, zul je zien dat PureVPN alleen trage prestaties op de Spaanse server liet zien. Dat was de enige keer dat PureVPN-snelheden daalden. De rest van de serverlocaties boden zonder twijfel een grote snelheid.

Als we het hebben over een echte bruikbaarheidservaring, merkte ik niet dat PureVPN mijn internetprestaties op enig moment tijdens mijn tests belastte. Browsen, streamen, torrenten en gamen verliepen allemaal soepel zonder problemen. Dus over het algemeen, als je hoge snelheden tegen een budgetprijs wilt, bekijk dan zeker PureVPN.